Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Erstatningsansvar?

Jeg solgte min andelslejlighed d. 1/1-08 hvor den nye beboer har gjort indsigelse overfor fugtskader/misfarvninger i gulvet foran køkkenvasken og gulvet foran badeværelset. Beboeren havde d. 22/1 en håndværker ude for at konstatere at han mente der muligvis er råd i den bærende bjælke under køkkengulvet. Han havde yderligere en mistanke om at det er råd i konstruktionen under badeværelset da der er misfarvninger i gulvet foran badeværelset. Det skal lige nævnes at der er tale om et gammelt gulv hvorved det efter min mening er normalt med lidt misfarvninger foran køkkenvasken og et lille badeværelse da en smule vandsprøjt ikke kan undgås. Den nye beboer vil nu hyre en syn og skønsmand til at vurdere skaderne. Min kone og jeg har boet over 9 år i lejligheden har har ikke fået udført nogle udskiftninger eller forbedringer, men den forrige ejer før os har i starten af 90érne fået etableret nyt købben og badeværelse. Vi har selv udført almindelig vedligeholdelse og selv fuget kanterne i badeværelse for en sikkerheds skyld. Spørgsmålet er således om det er mig eller den forrige ejer eller foreningens forsikring som vil komme til at betale for manglerne, da vi jo selv ikke har været klar over om der har været nogen skade i den bærende konstruktion.

Vores svar fra

Hvis køkken og badeværelse opfylder de bygningsmæssige krav som skulle være opfyldt  på tidspunktet for indretningen, går din sælger fri. Du skal derfor være omhyggelig med at få den fornødne tekniske og faglige bistand i syns og skønssagen, således at skønsmanden får stillet de rigtige spørgsmål til besvarelse. Der kan blive tale om betydelige erstatningssummer, hvis der er råd eller lignende som har sit udspring i badeværelset/køkken. Jeg anbefaler dig at få bistand fra en advokat som kan sikre at der  foretages de rigtige retsskridt, herunder at sagen får den helt rigtige  ramme. Du har formentlig tegnet en retshjælpsforsikring eller du kan lade din advokat søge om fri proces. Jeg håber for dig at misfarvningerne er i småtingsafdelingen og ikke udtryk for en større rådskade eller lignende. Du skal søge en endelig afklaring på skrift.
Rådskader der kommer i bjælkelaget og som ikke kan henføres til køkken eller badeværelse eller andre forhold i din brug af boligen, er foreningens problem og udgift.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.