Erhvervslejemål
vores andelsboligforening har et sidste erhvervslejemål i vores kælder. Lejeren vil opsige sit lejemål. Jeg ved godt, at vi skal opretholde erhvervslejemålet for at undgå avancebeskatning, men jeg kan alligevel ikke forstå hvorfor man skal det. Er der mulighed for at man kan nedlægge erhvervslejemål, og hvad skal man i så fald gøre? Jeg kan se, at andelsboligerne overfor os også har haft erhvervslejemål i deres kældre, men for mig ser det ud som om, de er kommet af med det, og nu bruger det selv. Hvor kan jeg gå hen for at hente hjælp til dette spørgsmål?
Ejerforeningsnavn: A/B Henrik Rungsgade
Navn: Annemette Eskesen
Kære Anemette Eskesen.
Hvis foreningen i sin levetid har solgt ledigblevne lejemål til nye andelstagere i foreningen, vil foreningens avancer på disse salg blive sammenlagt og skat blive beregnet og krævet betalt det dag den sidste lejemål ophører som lejemål og overgår til andel. I skal således sikre jer at foreningen opretholder lejeindtægt på en lejlighed for at undgå beskatningen. Nogle foreninger udlejer reklameplads, antenneplads og andre aktiver, så som p-pladser og lignende for at undgå beskatningen.Det er et konkret spørgsmål om disse arrangementer holder skattefar fra døren. Det sikreste er derfor at fortsætte udlejningen af et lokale i ejendommen.
I kunne jo også lade en kyndig revisor beregne den konkrete skat der forfalder, hvis i sælger den sidste lejlighed.Det er jo ikke sikkert at der er tale om afskrækkende mange penge set i forhold til den gavn i kan få af lokalet.
Foreningen bør søge kyndig rådgivning i denne sag da der typisk er tale om stor skattebeløb.En kyndig andelsbolig advokat kan hjælpe jer med at vurdere mulighederne.Revisor bør beregne skatten og hvis i har intern revisor, der ikke er særlig kyndig, bør i henvende jer til en professionnel revisor, der hurtigt kan beregne skatten, hvis i har regnskaberne for alle foreningens leveår.
Med venlig hilsen
Henning Petersen
avokat
Advodan Helsingør.
Flere spørgsmål