Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Erhvervslejemål trods manglende vedtægter

Hej, I vores andelsforening har vi en kælder, som ejes af en der ikke bor i ejendommen, og som udlejer kælderen til et møbelselskab, der bruger kælderene til opbevaring.

Den aftale blev i sin tid lavet da andelshaveren var i familie med ejeren af møbelforretningen, men det er ikke længere tilfældet, da den har skiftet ejer. Vores “problem” er at der intet i vores vedtægter står noget om udlejning af kælderen til erhverv, der står kun de alm. regler om udleje/fremleje af lejligheder kun kan ske hvis man er i udlandet/syg etc.

Så vi ved ikke hvordan vi skal forholde os til andelshaveren / kælderen, fx hvad vi kan stille af krav til vedligeholdelse. Og andelshaveren har sagt hun ønsker at sælge andelen/kælderen. Vi kunne være interesseret i at købe den til foreningen, men hvad gør vi, hvis hun fx vil sælge den til en anden?

Vores svar fra

Indledningsvis må jeg sige, at I ikke bare kan komme af med det lejemål. Det er accepteret ad foreningen, hvis der ikke er gjort indsigelse mod det.

Jeg går ud fra, at kælderen er en andel i sig selv? Altså at den, der lejer den ud, er andelshaver som alle andre. Da det ikke er foreningen, som er udlejer, er det jo op til den pågældende andelshaver, hvorledes der skal forholdes. Jeg vil dog mene, at foreningen skal godkende en væsentlig ændring for formålet med udlejningen.

I forhold til andelshaveren kan I kræve, at vedkommende vedligeholder ”boligen”, så den fremstår i god og ordentlig vedligeholdelsesstand, formentlig ligesom jeres vedtægter anfører.

Andelshaveren kan sælge, til hvem andelshaveren måtte ønske. Men måske foreningen burde tage kontakt med henblik på at erhverve andelen?

At der tidligere var tale om en form for familieforhold, er efter min opfattelse uden betydning i dag.

Med venlig hilsen
ADVODAN Slagelse

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.