Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Erhvervsgodkendt andelsbolig

Spørgsmål: Hej. Jeg er netop blevet tilbudt en større andelslejlighed som på papiret er godkendt til erhverv. Hvad betyder dette helt bogstaveligt? Jeg lejer pt. kontor ude i byen og overvejer at flytte dette hjem hvis det kan betale sig pladsmæssigt og økonomisk. Jeg kan forstå at hvis andelsboligforeningen accepterer at drive erhverv fra andelsforeningen så er det muligt og jeg regner med at der gælder de samme regler som at gøre det fra andre boligtyper, dvs. skatteregler, krav til indretning etc. men jeg er i tvivl om det bare er dette at erhvervsgodkendelsen dækker over? Ser frem til at høre fra jer. Hilsen Jonas

Vores svar fra

Kære Jonas
 
Er der tale om en erhvervsandel eller en andel hvor der er tilladelse til at drive erhverv? Er andelen jvf. BBR opført som erhverv betyder det at det er en erhvervsandel og at der alene må drives erhverv fra andelen, du må altså ikke bebo andelen. Er der tale om en bolig jvf. BBR hvor andelsboligforeningen har givet tilladelse til at der drives erhverv så kan du anvende andelen både til bolig og erhverv men ikke udelukkende det erhverv. Ellers gælder samme regler.
 
Held og lykke.
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.