Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Er det ulovligt at have 2 andelsboliger i samme forening – når man ikke kan sælge?

Jeg har i snart et år haft to andelsboliger i samme forening, idet jeg købte en større og flyttede umiddelbart efter i i den nye, og det er ikke fordi jeg ikke har prøvet at sælge den gamle, for det har jeg bestemt – men det er en 1v og den er selvom om jeg har sat prisen voldsomt ned i forhold til andelsprisen – ikke blevet solgt. Nu har jeg så fået fortalt at man ikke må have to andelslejligheder i samme forening, hvilket jeg kun troede var en vedtægts ting, men jeg har fået at vide at det direkte er lovgivningen der bestemmer det. Hvad i alverden gør jeg i denne situation? Jeg vil helst ikke hverken bo eller eje ulovligt …! Det er klart at evt. regler er til for at forhindre spekulation, men det er jo åbenlyst, at det slet ikke tilfældet – jeg vil jo tværtimod meget gerne sælge. Kan andelsforeningen f.eks. tvinges til at købe andelen tilbage – for at opfylde eventuelle lovgivningskrav – eller kan jeg tvinges til at sælge på auktion eller hvordan gør man i sådanne sager?

Vores svar fra

Du er uforskyldt blevet bragt i den situation du er i. Andelsboligforeningen har accepteret at du købte en større lejlighed uden at have solgt den gamle. Man kan derfor ikke stille andet krav til dig end at du forsøger at sælge den.

Du er nok nødt til gradvis gå ned i pris for at sælge den gamle andelslejlighed.

Det er kun hvis du ikke kan betale ydelsen på den gamle lejlighed at du kan blive udsat for en tvangsauktion.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.