Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Er det en proformaoverdragelse?

SPØRGSMÅL:

Vi har købt vores datters andelslejlighed som vi efter kort
tid nu ønsker at sælge videre til vores søn. Dette er muligt iflg.
vedtægterne, men bestyrelsen kalder det en proformaoverdragelse og nægter at godkende
vores søn som medlem.
På en generalforamling sidste år oplyste formanden, direkte adspurgt i
plenum, at dette var en farbar vej og ingen fra bestyrelsen har indtil dato
nægtet dette. Vi meddeler at vi ønsker at sælge, lejligheden besigtiges, det kontrolleres at vi bor i lejligheden, hvilket vi får oplyst er en betingelse for salg til vores søn (min kone bor der rent faktisk). Vi meddeler officielt at vi herefter ønsker at sælge til vores søn. Vi har ikke forsøgt at skjule at salget er til sønnen – vi må rykke adskillige gange og jeg møder til sidst op på foreningens kontor for at høre hvordan det går (Der er gået mere end 2 måneder fra vi bad dem om at ordne salget). Nu kalder bestyrelsen det for en proformaoverdragelse. Vi har være helt åbne omkring arrangementet og i konstant dialog med bestyrelsen og er på intet tidspunkt blevet gjort opmærksm på, at her var der noget galt.

Hvad gør vi? At påstå at vi har købt den til eget brug nok for langt ude.
Står vi os bedst ved erkende de faktiske forhold, da vi vil have det
bedst på denne måde? Ring gerne til mig, hvis I skal bruge mere info. På forhånd tak for et hurtigt og brugbart svar!

Vores svar fra

Tak for spørgsmålet. Vores råd vil være, at I tager en advokat føre sagen for jer, idet der ikke kan herske den store tvivl om, at I ved jeres køb har omgået reglerne, men idet foreningen har accepteret dette, har vi svært ved at se, hvorledes de skal kunne nægte jer at sælge videre til jeres søn. Tvisten vil derfor risikere at gå på, hvorvidt I har købt med bestyrelsens/generalforsamlingens billigelse eller ej med henblik på videresformidling til jeres søn, hvorfor det vil være vigtigt for jer at kunne dokumentere omfanget af

bestyrelsens/generalforsamlingens billigelse af jeres overdragelser.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.