Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Er det blevet mere sikkert?

Har kig på en andelsbolig i Jægersborggade men har læst en del om nogle store udlån til finansieringsinstitutter som foreningen har givet og som de er blevet kritiseret for på grund af risikoen for andelshaverne. Så vidt jeg har fået fortalt er bestyrelsen skiftet ud (i det mindste har formanden trukket sig) og lånene er indfriet men betyder det så at risikoen ved at anskaffe sig en andel i denne andelsboligforening ikke er større end i en anden god og veldrevet en af slagsen?  

Vores svar fra

Som aftalt telefonisk sender jeg lige mine kontaktoplysninger hvis du har behov for yderligere drøftelse.

Som oplyst har jeg fra tidligere erfaret at omhandlede andelsboligforening er ganske hårdt finansieret, så vidt jeg erindrer, skylder foreningen i omegnen af 500 mio. kr., hvortil kommer at det er alment kendt, at omhandlede forening har (har haft) en særegen finansieringsstruktur, med eksternt finansieringsselskab.

Hvis andelsforeninger ikke kan betale sine forpligtelser går de i sidste ende konkurs, hvorved andelshaverne overgår til at blive lejere, i hvilken forbindelse investeringen i andelsbeviset er tabt. Det er derfor væsentligt at gennemgå finansieringsstrukturen nøje inden køb.

Det er af afgørende betydning, at du modtager relevant rådgivning fra kyndig advokat inden aftale indgås. Du kan eventuelt indgå aftale indeholdende advokatforbehold, hvori anføres, at ”aftalen er betinget af din advokats godkendelse af aftalen i sin helhed.”

Sådant advokatforbehold har den fordel, at du så kan ”springe i målet” uden at skulle betale godtgørelse efter den drøftede fortrydelsesmulighed i lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. 

Har du behov for yderligere rådgivning er du naturligvis velkommen til at kontakte mig for drøftelse.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.