Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Er der loft for, hvor meget boligudgiften må stige p.a.?

Vi har per brev modtaget en annoncering om, at vores boligudgift fra 1. marts 2010 vil stige med tilbagevirkende kraft fra januar 2010. Bestyrelsen har taget denne beslutning uden at tage det op på generalforsamlingen, da den ‘først ligger i april’, som de skriver. I lørdags kunne vi på boligafgiftsopkrævningen se, at stigningen er på 17%. Det vil sige, at vi nu skal betale 1100 kr ekstra om måneden. Det mener vi er voldsomt. I 2010 steg udgiften med 5%. Er det i orden, det de gør? Vi kan jo se, at det bliver svært at sælge, når den tid kommer, da vores boligafgift efterhånden er rigtig høj, plus det selvfølgelig påvirker vores økonomi.

Vores svar fra

Boligafgiftens størrelse fastsættes efter vedtægterne almindeligvis af generalforsamlingen.

En del foreninger benytter imidlertid den beskrevne praksis, med opkrævning i henhold til det af bestyrelsen godkendte budget, idet det forventes, at budgettet godkendes på næstkommende generalforsamling. Der opkræves således på ”forventet efterbevilling”.

Den beskrevne praksis er formelt set formentlig i strid med jeres vedtægter, og det står fast at hvis forslaget ikke vedtages på generalforsamlingen er foreningen forpligtet til at tilbagebetale det for meget opkrævede.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.