Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ens stemmeret på forskellige andelsstørrelser ?

Spørgsmål: Som andelshaver i en AB-forening med meget forskellige størrelser på lejlighederne, og dermed forskellige andelspriser og huslejer pr. enhed, har vi een stemme pr. lejlighed. Det kan virke uretfærdigt, mener jeg, da de mange små andelslejligheder feks. kan stemme for en lille huslejeforhøjelse, der ikke gør den store forskel for dem, men forhøjelsen kan blive en drastisk huslejeforhøjelse for de meget store lejemå/andelslejligheder i AB. Er det normalt at man kun har een stemme, uanset andelsstørrelse, eller kender I eksempler, hvor der tages højde for stemmeretten i forhold til antallet af m2 på de forskellige andelslejligheder.

Vores svar fra

Det er korrekt, at man i langt de fleste andelsboligforeninger har én stemme per andel. Uanset set størrelse. Det betyder dog ikke, at de små lejligheder kan stemme for en stigning til de større lejligheder alene.

Boligafgiften og andre ydelser til foreningen fordeles oftest efter indskuddet eller antallet af kvm. Dermed hæfter man efter hvor stor en andelsbolig man har. Det betyder således også, at man har en større del af foreningens formue.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Afdelingsdirektør

DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214 · Mobil tlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.