Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Energibesparelse vedr. sammenlægning af lejligheder

Spørgsmål:

Jeg har for noget tid siden købt min nabolejlighed til sammenlægning, så jeg nu har to tidl. 1-vær. som er blevet til en 2-vær. på 81 m2.
Derfor har jeg nu også 2 el-tavler/ målere, én med 1 gruppe og én med 2 grupper, og jeg er i tvivl om det kan betale sig at fjerne den ene måler.
Så mit 1. spørgsmål er om det er nok med 2 grupper til en lejl. som beskrevet, når jeg hverken har vaske- eller opvaskemaskine, og mit komfur kører på gas?

Spørgsmål 2 drejer sig om prisen på målerleje. I et andet FAQ herinde skriver I at målerlejen ligger på 500-800 kr. pr. år, men på min årsopgørelse står der kun 80 kr. ekskl. moms. Så jeg kunne godt tænke mig at vide om det kun er dette beløb jeg betaler ekstra for at have en ekstra måler, eller om der er andre beløb på regningen som bliver højere pga. den ekstra måler?

3. Endelig vil jeg høre om det koster noget at få fjernet en måler, samt hvad det kræver at tilslutte den tilbageværende el-tavle til begge lejligheder (pt. sidder de to tavler på hver sin side af en væg -ud for hinanden)?
Hvis spørgsmålene er lidt uklare, er I velkomne til at ringe til mig.

Vores svar fra

Det er det det lokale netselskab der kan svare på konkrete spørgsmål vedr. målere og målertavler.

I det her tilfælde vil jeg henvise til KE – Københavns Energi.

Generelt kan jeg oplyse, at normalt skal man betale en installatør for at få ændret målertavlerne, og som kan melde ændringen til netselskabet. Hvis vedkommende kun har én eller to faser og ingen kraft, vil jeg ikke anbefale at fjerne den ene målertavle, men det er korrekt, at man kan spare den faste afgift, hvis man får nedtaget en måler.

Københavns Energi kører med nogle ekstremt lave abonnementsbetalinger for at tilgodese de mange små lejligheder uden kraft og med lavt elforbrug. Til gængæld betaler man som regel en væsentlig højere energipris hos KE som så rammer familier med et større elforbrug. Altså er det formentlig rigtigt, at man hos KE kun betaler 80 kr. pr. år i abonnement mens landsgennemsnittet er 500-600 kr.

Med venlig hilsen

Energi Danmark-Disam A/S

Peter Wager

Salgschef

tlf 8742 6731

pw@energidanmark.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.