Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Én andelshaver – flere andelsboliger

Har læst spørgsmål/svar omkring emnet på denne side men synes ikke det er entydigt. Hér er tale om en AB-foren, hvoraf der af vedtægterne IKKE fremgår nogen begrænsning i hvor mange boliger en enkelt andelshaver må “eje”. Af vedtægterne fremgår at der gerne må fremlejes boliger, hvilket pt er tilfældet for 25% af boligerne. Som markedet er pt må vi konstatere at det er svært at få solgt sin andel og der kommer et tilbud fra en eksisterende andelshaver, som ikke selv bor i bebyggelsen, men lejer ud. “Må” han købe en bolig mere og leje denne ud? Dvs – køb med investering for øje.

Vores svar fra

Vedr.: Flere andelsboliger. 
Efter loven er det ikke noget krav at man bebor andelslejligheden bare man har brugsretten. Udlejning eller fremleje skal ske i overensstemmelse med vedtægterne, så hvis der dér er angiver nærmere regler skal disse overholdes, herunder evt. bestemmelse om at der kan ske fremleje ved midlertidig fravær. Det skal undersøges om der vil være problemer med evt. offentlig støtte. Selv om der i vedtægterne ikke er nogen begrænsning, kan der godt være en beboelsespligtsbestemmelse.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.