Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Jeg bor ikke i foreningen, men min kæreste har for nylig solgt sin lejlighed for at købe sig ind hos mig. Administrationen tilbageholdt 30.000 til evt forbedringer efter elsyn og til vores store overrraskelse, fik hun kun knap 8000 tilbage. Der var udført forbedringer for over 22.000 kroner! Dette vel at mærke uden på forhånd at informere om, at det skulle udføres. Da hun i sin tid overtog lejligheden blev der udført elsyn, og der var ingen anmærkninger. Hun kom dengang til at betale, som en del af forbedringer i lejligheden, for et sænket loft, og de elinstallationer, der var blevet lavet i den forbindelse. Netop disse “forbedringer” har elsynet nu vurdet som ulovlige, så nu er hun så kommet til at betale for udbedring af dem – dvs. hun har betalt for dem to gange! Der er ikke i de år, hun har boet i lejligheden blevet ændret nogetsomhelst ved elinstallationerne. Altså har hun nu betalt for fejl begået af tidligere ejere og overset af det tidligere elsyn. Ejendommens bestyrelse vil ikke kompensere, da de mener, de har deres ryg fri pga., at der jo blev foretaget elsyn i sin tid. Det firma, der i sin tid lavede elsyn, eksisteret ikke længere. Det skal siges, at varmemesteren ved gennemgangen af lejligheden anbefalede min kæreste ikke at være der til elsynet, “for det er bare noget, der skal gøres, og der er ikke noget at komme efter”. Derudover: Kan det passe, at det firma, der udfører elsyn også skal få opgaven med at ordne det fornødne bagefter? Det skaber mistænksomhed – for svage sjæle ville kunne notere fejl og mangler, som de så kunne score kassen på.

Vores svar fra

I har ikke en sag mod de nye ejere eller andelsboligforeningen, med mindre I kan dokumentere, at de har begået fejl. Og det ser det ikke ud til ud fra det, som der anføres. I kunne have en sag mod den, som har udført elsynet, hvis det var forkert udført. I kan eventuelt også have en sag mod den, som udbedrede elinstallationerne, hvis det ikke var udført korrekt. Jeg ved ikke, at det er tilfældet, men noget kunne jo tyde på det. En aut. elinstallatør bør kunne se, om forholdene er korrekte eller ej.

Der er ikke noget , som forhindrer, at den som laver et el-syn, også forestår udbedring. Men det stiller naturligvis krav til, at han dels har udført elsynet korrekt, og dels afgiver en korrekt pris. Man kunne eventuelt tjekke dette ved at forespørge en anden aut. elinstallatør. Jeg er i øvrigt enig med dig i, at det var rimeligt, at man forelagte tilbuddet for sælgeren, især når der er tale om, at det er den samme, som udfører arbejdet. Men det er der ikke noget krav om.

Med venlig hilsen
ADVODAN

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

ADVODAN | Ndr. Ringgade 70C | Skovsø | 4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00 | Dir: 57 86 46 10 | Fax: 58 50 03 77
E-mail: cjth@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.