Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

El-rapport!

Spørgsmål: Hej Ekspertpanel. Jeg har et problem jeg ikke ved hvordan jeg skal løse. Jeg er flyttet fra min lejlighed og jeg har modtaget en el-rapport hvori der står at jeg skal betale for udskiftning af gamle stofledninger der ligger oppe under mine loftplader. Jeg har boet der i to år og har haft autoriseret el-installatør til at lave mit el lovligt for et halvt års tid siden. Der har ingen problemer været i de to år og lige pludselig forlyder det sig at der er overgang i ledningerne og at der er brandfare i forbindelse med ledningsmodstanden. Jeg mistænker at der er kommet fugt i ledningerne i forbindelse med at der er blevet lagt nyt tag på ejendommen, for det er efter at de er begyndt tagarbejdet at problemet er opstået. Lejligheden ligger på øverste etage. Jeg mener ikke at det er mig der skal betale for de gamle ledninger, men hvad kan jeg gøre?? Jeg håber I kan hjælpe mig. Mvh Therese.

Vores svar fra

Kære Therese
Det er ikke muligt for mig at vurdere årsagen til, at skaden er opstået. Derfor vil jeg i stedet koncentrere mig om det stykke el-arbejde, som du har fået udført.
Du skriver, at det er ca. et halvt år siden, at det blev udført. Den udførende skal give 1 års fuld garanti på det arbejde, han udfører, og herudover skal have give 5 års garanti på fejl og mangler. Endelig er det min holdning, at man hæfter ubegrænset, hvis man udfører tingene forkert eller ikke følger god håndværksskik.
Ud fra det du skriver, vil jeg vurdere, at der fortsat er garantidækning på det udførte arbejde. Derfor vil jeg opfordre dig til at tage kontakt til det firmas, som har udført arbejdet, og bede dem om at gøre det om, så det bliver lovligt. Det bør de så gøre uden omkostning for dig.

Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS
 
 
www.eibyeogholmsgaard.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.