Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Eksklusion – tvangssalg

Vi har i foreningen en beboer, som trods gentagne mundtlige og skriftlige advarsler ikke betaler sin boligafgift. Vi vil derfor skride til eksklusion af vedkommende. Det vil naturligvis medføre et tvangssalg af vedkommendes andel, men er det en opgave for foreningen eller er det en opgave for største kreditor (banken). Hvis det er banken, som står for tvangssalget, er foreningen så sat uden for indflydelse med hensyn til godkendelse af en ny beboer. Eller skal vi fortsat godkende en ny andelshaver? Hvis det er foreningen, som skal stå for tvangssalget. har vi så nogen muligheder for at få dækket vores udgifter i den forbindelse, selv om banken fortsat vil være største kreditor? Kan banken bruge indtægterne for salget til at dække alle dens tilgodehavender hos andelshaveren, eller kan den kun tilbageholde gæld, der vedrører lån til selve andelsboligen?

Vores svar fra

Ja, I har muligheden for at bortsælge lejligheden på tvangsauktion og derigennem få dækket jeres udgifter.

Da lejligheden vil blive bortsolgt til højestbydende har I ikke indflydelse på hvem det bliver.

Hvis lejligheden kan sælges til prisen kan sælger indstille en andelshaver hvis han gør det frivilligt inden I skrider til ophævelse. Der er måske også en venteliste.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.