Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Eksklusion og hæftelse

Jeg sidder i bestyrelsen i vores andelsforening på nørrebro, mit spørgsmål går på følgende: vores andelsforening er rimelig ny og boligydelsen meget høj, nu har jeg hørt en af andelshaverne nævne at de bare vil stoppe med at betale boligydelsen….og acceptere tabet af hele andelen. Det er pt. helt umuligt at sælge andelene, nogle har endda prøvet at forære dem væk bare for at komme af med den så en ny kan overtage boligydelsen også uden held. Hvad hæfter andelshaveren for ? betales der for eksempel ikke boligydelse i flere måneder, og andelshaveren eksluderes og der kommer til at skyldes en del i boligydelse som vi som forening ikke kan hive hjem da vi heller ikke kan sælge andelen. kan vi komme efter andelshaveren der er ekskluderet og tvinge ham til at betale, eller er det eneste vi kan gøre at ekskludere ham og tabe penge da vi ikke kan få noget for andelen. Altså kan andelshaveren hæfte for mere end selve andelen ? 

Vores svar fra

Ir nødt til at kontakte en boligadvokat til at se på sagen.

Hvis I hæfter personligt of solidarisk for lånene i ejendommen kan kreditorerne komme efter alle andelshaverne.

De der stopper med at betale hæfter fortsat. Om de så har midler man kan søge fyldestgørelse i er en anden sag.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.