Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Eksklusion og manglende betaling

Vi er en lille forening med 9 andele. Den ene er der ikke betalt for siden juni. Foreningen mangler penge, så det kan blive en bekostelig affære at indlede en tvang. Der er privat lån i andelen. Vi har forsøgt at få lov til at sælge til under bankens pant, men banken er ikke interesseret. Der bliver ikke betalt på lånet heller. Vi vil nu ekskludere andelshaveren af hensyn til 12 måneders reglen. Men kan vi så udleje andelen i foreningsregi, og blot orientere banken?

Vores svar fra

Nej, andelsboligforeningen kan ikke udleje boligen efter eksklusion, da der jo er knyttet en brugsret til andelsbeviset. Man må gå frem efter reglerne om tvangssalg af andelen. Kunne der ske udlejning, ville værdien af andelen jo blive illusorisk. Hvis andelsboligforeningen skal udleje boligen, skal andelsboligforeningen først erhverve andelen, f. eks. ved tvangssalg efter foretagen eksklusion, hvorefter andelsboligforeningen vil kunne disponere over andelen og den hertil knyttede brugsret.

ADVODAN Slagelse

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat
ADVODAN Slagelse | Ndr. Ringgade 70C | 4200 Slagelse

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.