Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Eksklusion som følge af lang udleje

Jeg har en andels lejligheden. Den er fremlejet og bestyrelsen formand har været bekendt med dette forhold i over 3 år uden at reager. Jeg har af flere omgange emailet besøgt formanden under mine besøg i Danmark igennem de 3 år. Nu har bestyrelsen bedt mig stoppe dette leje forhold og sælge min lejlighed hvilke jeg af flere gange har sagt at jeg ville gøre. Jeg har over for administrator bevist at min lejlighed er til salg til en pris der ligger lige under markedsprisen. Jeg har af flere omgange prøvet via email og telefonisk at komme i kontakt med bestyrelsen men de har aldrig svaret tilbage. Jeg have en henvendelse fra en muligt køber der ønsket div papir omkring foreningen. Administrator og bestyrelsen svaret ikke på mine henvendelser i 2 uger vedrørende dette og køber mistede interessen. Nu har jeg så via email fået følgende besked: ”Jeg skal på vegne af foreningens bestyrelse oplyse, at de ikke vil acceptere den ulovlige fremleje og derfor skal du inden 1. januar 2011 ophøre med udlejning. Jeg skal gøre dig opmærksom på, at der er fremsendt eksklusionsreferat til bestyrelsens underskrift og når dette er underskrevet vil vi påbegynde eksklusionen.” Der stå ligeledes i samme email at administrator er på ferie til 5 jan. Og som nævnt kan jeg ikke får fat i bestyrelsen. Og så til mit spørgsmål. 1. Skal foreningen ved en eksklusion sælge til andelsværdien? Den er fast sat her i dec. 2010. eller må de bare gå ned i pris til de finde en køber? 2. betyder det noget for min sag at jeg kan bevise at formanden har været bekendt med lejeforholdet i over 3 år uden at reager? Jeg tænker på om det gavner min sag ved en evt. eksklusion. Jeg ønsker ikke at trække sagen ud, jeg vil meget gerne sælge min lejlighed og gerne i morgen hvis jeg kunne. Mit mål er at få lave en aftale med foreningen om at få noget ro så jeg kan sælge den ordenligt og hurtigt. 

Vores svar fra

Jeg mener din sag er så alvorlig at du bør kontakte en boligadvokat der skriver til foreningens bestyrelse.
Ja, du er i risiko for at blive ekskluderet og nej, der er ikke krav om at andelen skal sælges til andelsværdien.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.