Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Eksklusion af forening

Jeg har et spørgsmål angående berettigelse af exklusion af min andelsboligforening. Jeg har haft min andel i ca 3 år. Det sidte års tid har min andel været til salg, men det har ej været muligt at finde en køber. Idet jeg er ved at tage min speciale uddannelse i en anden del af landet har jeg besluttet at beholde min andelslejlighed. Jeg har lejet min andelbolig ud i et år, det er første gang den er udlejet, indtil jeg kommer tilbage. Min andelsboligforening har begæret mig eksklusion af foreningen idet de henviser til paragraf 11, stk 11,2 hvor i der står at fremleje ej kan tillades pga svigtende salg. Jeg har selv været en del af bestyrelsen og er klar over at reglerne for fremleje i foreningen er at man kan udleje sin bolig i 1 år uden videre, men at det kræver tilladelse fra bestyrelsen hvis man ønsker at udleje længere tid. Mit spørgsmål lyder derfor: Er andelsboligforeningen berettiget til at ekskluderer mig? Hvordan skal jeg forholde mig i tilfældet deraf? Skal jeg bestille en advokat? Hvordan kan jeg sikre mig at min bolig bliver solgt til en acceptabel pris i tilfælde af tvangssalg? Hvor længe trækker sådanne sager normalt ud? Er mine lejere beskyttet af lejeloven idet de har underskrevet en standart kontrakt ? 

Vores svar fra

 
Efter de fleste vedtægter er det tilladt at fremleje hvis man er midlertidigt væk fx på studierejse. Bestyrelsen skal godkende fremlejetageren og betingelserne for fremlejemålet.

Ud fra det du skriver men jeg for så vidt du er berettiget til at fremleje, men jeg er usikker på om du har fået godkendt fremlejetager og vilkår først.

Jeg må derfor anbefale dig straks at tage kontakt til en advokat til at bistå dig.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.