Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Ekskludere

Jeg er formand for en lille Andelsboligforening. I foreningen er der 9 boliger, boligerne beboes af 3 ægtepar og 6 enlige damer.
I foreningen har vi problemer med 1 kvinde i et af ægteparrene, hun kan f. eks. pludselig overfuse en anden beboer med sjofelheder, hun kritiserer alle bestyrelsens beslutninger, hun “laver ballade” ved vores generalforsamling hvert eneste år.
Tidligere har vi afholdt Sankt Hans fest her i afdelingen, det har vi nu været nødt til at droppe p.gr.a. hendes ubehøvlede optræden.
Jeg og andre i foreningen har flere gange prøvet at tale med hende om problemet uden positivt resultat.
Nu er mit spørgsmål om vi kan ekskludere hende (sige til hende at hendes tilstedeværelse ved generalforsamlingerne er uønsket)?

Vores svar fra

I må prøve at skille rollerne: Hun er medlem af andelsboligforeningen og har ret til at deltage i generalforsamlingen. Det må i respektere, men med en god dirigent må I kunne få det til at fungere. Efter din beskrivelse at dømme kender alle hendes ”handicap” og viser vel den fornødne overbærenhed.

Det er ikke foreningens opgave at lave Skt. Hansbål. Måske har foreningen givet en ejer ret til at holde bål, og så må det være dennes opgave og ret at invitere dem, han vil have med. Og han er i sin gode ret til at afvise en uønsket deltager.

Det er naturligvis svært at skille rollerne på denne måde. Men det kan lade sig gøre.

Hvis tingene ikke kan løses på denne måde, hedder det formelle skridt polititilhold, hvor politiet anmodes om at kontakte kvinden og meddele hende forbud mod at opsøge bestemte steder eller personer. Det er vanskeligt, når I bor op ad hinanden.

Eksklusion forudsætter en overtrædelse af det formelle grundlag for andelsboligforeningen, og det er lidt vanskeligt at få øje på, før I har forsøgt en målrettet indsats for at opstille og forsøge at overholde spilleregler.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.