Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Eksekution og kreditorforfølgning?

Vi er to andelshavere i lille andelsbolig. I vores vedtægter står der, at andele ikke kan belånes eller gøres til genstand for eksekution (kreditorforfølgning). En af os (A) har (uforsigtigt) kautioneret for nevø, som ikke betaler sin gæld, hvorfor vi afventer at banken vil inddrive gælden hos A, som udover at være arbejdsløs ikke har nogen opsparing tilbage (en del er allerede gået til at udbetale en del af nevøens gæld. Spørgsmålet er, om banken kan forlange at A sælger sin andel? Eller på anden måde, gøre sit krav gældende ift ejendommen? Hvis A tvinges til at sælge sin andel, kan dette så ske, uden at B inddrages i ny låntagning mv hos kreditforening? Dvs. uden at B får en dyrere husleje?
  

Vores svar fra

 
Ja, banken vil typisk kunne inddrive sit krav mod A.

Det kan i sidste ende medføre et tvangssalg af A’s andel.

Jeg kan ikke se at dette skulle få indflydelse på anparts B’s gæld.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.