Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ejerlejlighed i tagetagen

Hej Vi er en andelsboligforening, der skal i gang med et større renoveringsprojekt. I forbindelse med etablering af nyt tag, indrettes en ny lejlighed på tagetagen (tidligere pulterrum/tørreloft). Denne vil blive frasolgt som en ejerlejlighed. Vi har rettet henvendelse til Stadskonduktøren i København for at få ejendommen opdelt i to ejerlejligheder – en for den nye ejerlejlighed, og en for den eksisterende andelsboligforeningsejendom. I dag benyttes den offentlige ejendomsvurdering til opgørelse af værdien andelsboligforeningens ejendom. Denne dækker hele ejendommen inkl. tag, facade, fællesarealer mm. Spørgsmål 1: Når andelsboligforeningens ejendom fremover inddeles i en ejerlejlighed, vil den offentlige vurdering for denne da tillige omfatte hele ejendommen inkl. tag, facade, fællesarealer mm. med undtagelse af den anden ejerlejlighed, eller vil den offentlige vurdering kun omfatte de indre etagemeter i andelsboligforeningens ejendom? Spørgsmål 2: Det er besluttet at ændre vurderingsprincip til en valuarvurdering, når renoveringsprojektet er afsluttet. Når andelsboligforeningens ejendom er inddelt i en ejerlejlighed, vil en valuar da kunne vurdere denne inkl. tag, facade, fællesarealer mm. med undtagelse af den anden ejerlejlighed, eller vil valuarvurdering kun omfatte de indre etagemeter i andelsboligforeningens ejendom? Spørgsmål 3: Afhængigt af svarene til spørgsmål 1 og 2 ovenfor, kan man få Stadskonduktøren til at opdele ejerlejligheden for den eksisterende andelsboligforeningsejendom således, at den også omfatter tag, facade, fællesarealer mm., og hvordan gøres dette? Bemærk at nærværende forening ikke har en administrator.
Foreningsnavn: Sønder Boulevard 62
Navn: Marcel

Vores svar fra

Kære Marcel
Dit spørgsmål ligger ikke indenfor portalens område og jeg vil derfor henvise dig til en boligadvokat der vil kunne hjælpe dig og foreningen i denne sag.

Håber I finder en løsning.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.