Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ejerforhold til bolig

Kan en andelsboligforening købe en andelsbolig i foreningen med det formål at udleje boligen og ved bedre tider sælge andelen. Problemet er at en andelshaver ikke betaler husleje (8500 kr. pr. md) og vil sælge boligen (til 0,00 Kr.), derfor udlejer han ikke boligen, men kommer jo i en stor gæld til andelsforeningen, hvis andelsboligforeningen kan købe boligen vil den leje den ud (det skulle være nemt her i området)

Vores svar fra

Hvis en andelshaver ikke betaler boligafgift, må andelsboligforeningen skride til eksklusion.

Det fremgår ikke klart af spørgsmålet, om der betales boligafgift til andelsboligforeningen. Det kan tænkes, at den andelshaver, som forsøger at sælge sin andelsbolig, løbende betaler boligafgiften – og i så fald er andelshaveren, der kommer til at opleve et stort underskud.

Når eksklusion er sket – se vedtægternes bestemmelser herom – er det op til andelsboligforeningen, hvad der skal ske. Foreningen kan vælge at sælge andelen – evt. for 0 kr. – og hermed opnås, at der fremover betales boligafgift. Foreningen kan også vælge at udleje – det skal muligvis vedtages på en generalforsamling (afhængig af vedtægterne) – og det vil indebære, at foreningen bliver skattepligtig, hvorfor denne konsekvens bør undersøges.

Konklusionen kan meget være, at den bedste løsning er, at andelshaveren udlejer andelsboligen, så han har råd til at betale boligafgiften. Denne løsning vil ofte kræve tilladelse til udlejning på en generalforsamling. Evt. kan tilladelsen gøres tidsbegrænset.

Venlig hilsen
Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.