Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Ejerforening

Jeg købte sidste år en ejerlejlighed. Ved første generalforsamling blev det mig forelagt at vinduerne på første sal skulle skiftes og at jeg i den forbindelse måtte lægge 15000 kr. Det gjorde jeg så på trods af at jeg ikke havde været bekendt med dette inden mit køb. Jeg har haft kontaktet min advokat i den forbindelse og der var ikke noget at gøre. Der har været en masse bøvl her og er endt ud i adminstration fra et firma. Jeg blev formand, trods jeg intet erfaring havde med ejerforening. Nu er det eferhånden gået op for mig at vedtægter er det eneste der har værdi og må indrømme at det giver en masse bøvl. Vi har nogle fælles eludgifter og renovation som jeg kun ser er fordel for dem der er flere i lejlighederne. I vores er det en lejlighed imens de øvrige tre er enlige (mig selv inkl) Det er jo logisk at to (med barn) bruger mere mht vaskemaskine/tørretumbler/renovation end vi øvrige enlige. Alligevel kan jeg forstå at vi skal dele udgiften lige. Som tiderne er med stigning indenfor alt blot ikke lønnen (samt ovenstående ekstra udgifter til adminstration og vinduer) må jeg sige at tingene er gået i en langt mere problematisk retning end jeg havde drømt om da jeg trådte ind i foreningen. Når jeg forsøger at få forståelse bliver jeg mødt med vedtægter og jura.
Kan det være rigtig at jeg intet reelt kan gøre ved det?

Vores svar fra

I ejerlejlighedsforeninger er den klare hovedregel, at det er fordelingstallet – som er fastsat i vedtægten og/eller ejerlejlighedsfortegnelsen – der afgør hvordan fællesudgifter skal fordeles mellem de enkelte ejere. Og lige så klart er det, at det i kræver enstemmighed, såfremt man skal have ændret dette fordelingstal mellem ejere.

Så bl.a. en udgift som renovation, som du omtaler, vil typisk og korrekt blive fordelt efter fordelingstallet – uanset om man har en stor eller lille husstand. Tilsvarende for fælles el til opgange og kælder m.v.

Medmindre I kan blive enige om andet, ser jeg ikke umiddelbart nogen mulighed for, at du kan ændre på det – hvis jeres eksisterende vedtægter i øvrigt følger de sædvanlige principper og hovedregler.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup | Denmark

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.