Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Ejendomskat

Skal man betale ejendomsskat, når man har købt en andelsbolig. Kan en bestyrelse lige pludselig vedtage at man ikke kan have husdyr mere.

Vores svar fra

Ja, man slipper ikke for samtlige ejendomsskatter i en andelsboligforening. Den skat man slipper for at betale er ejendomsværdiskatten.
Man skal stadig betale eksempelvis grundskatter på ejendommen.

Regulering af husdyr er typisk et forhold som enten er reguleret i vedtægterne eller husordenen.

Husorden:
Normalt er ændringer i husordenen underlagt en generalforsamlingsbeslutning, og kræver dermed et simpelt flertal på generalforsamlingen, men det er afhængig af hvad I konkret har vedtaget i foreningens vedtægter.

Vedtægter:
Hvis der er tale om at I har reguleret husdyrhold i jeres vedtægter, så kræver det typisk et kvalificeret flertal at ændre reglerne om husdyr, dvs. at mindst 2/3 af de tilstedeværende skal stemme for forslaget.

Det ændrer imidlertid ikke på, at man alene kan vedtage ændringer i husdyrhold for så vidt angår fremtidige anskaffelser, med mindre, at I enstemmigt vedtagter forslaget på en generalforsamling. Det vil sige, at hvis man allerede har en hund/kat så kan man ikke tvinges til at skille sig af med denne med mindre den er til gene for de andre beboere.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 44 53 75
Email: rnil@advodan.dk  | www.advodan.dk/holbaek 
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.