Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Eje af flere boliger

Vi er nogle stykker, der kom til at diskutere følgende to spørgsmål: 1) Må man eje flere andelsboliger samtidig? 2) Er der regler for, om man må eje en andel samtidig med, at man ejer f.eks et hus? Vi kom til at tale om det i forbindelse med folk, der pendler hver dag. Kan de anskaffe en andelslejlighed i nærheden af deres arbejde, samtidig med de er boligejer? Må de udleje denne andel i perioder, hvis andelsforeningens vedtægter accepterer udlejning? Er der nogen steder, hvor jeg selv kan undersøge disse ting, da jeg frygter at diskussionen ikke stopper her:-) 

Vores svar fra

I Lov om Andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber er der forbud mod passivt medlemskab, hvilket blandt andet indebærer at en andelsboligtager skal bebo sin andelsbolig, både i relation til folkeregisteret (skat mv.) men også rent faktisk. Dette vilkår er det sædvanlige i vedtægterne. En andelstager må således ikke eje flere andelslejligheder på samme tid.
 Hvis en andelsboligforening ikke kræver egentlig beboelsespligt, men alene at den der ejer andelen har brugsretten (med ret til eller forbud mod f.eks fremleje og lign.) vil man kunne opretholde sin bopæl andetsteds, medmindre den pågældende kommune kræver at de pågældende andelsboliger skal være beboet som helårsbolig.
Det er altså en række krydsende regler der skal tages hensyn til i besvarelsen af dine spørgsmål.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.