Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Efterspil ved salg af andel.

Jeg har d. 1/2-2008 solgt min gamle andelslejlighed i Næstved. Jeg lavede en masse mundtlige aftaler med køber, som han nu løber fra. Vi aftalte nogle ting som jeg skulle lave inden jeg fraflyttede, hvilket jeg gjorde og de ting han selv skulle lave, vil han nu have jeg skal betale en autoriseret for at lave. Vi er ikke på talefod og jeg ønsker at vide hvor jeg rent juridisk står henne? Hvor meget har jeg pligt til at betale og hvem skal evt. advisere håndværkere osv. I må meget gerne ringe mig op, da det måske er en lidt kompliceret sag. 

Vores svar fra

Jeg forudsætter, at der var konstateret mangler ved din andelsbolig, og at det var disse mangler som I indbyrdes aftalte hvem der skulle udbedre.
En mundtlig aftale er lige så bindende som en skriftlig, den er dog sværere at bevise.

Det fremgår ikke om du har modtaget betalingen for din andelsbolig, og hvis du stadig savner en del af beløbet må jeg råde dig til at kontakte en advokat for en konkret vurdering af din sag.

Uanset om du mangler en del af beløbet, eller køber nu påstår at I aldrig har indgået nogen aftale om at han selv skulle udbedre manglerne, så er det dig som har bevisbyrden for at der er indgået aftale om at køber selv skulle udbedre de anførte mangler.

Jeg antager at man kan konstatere manglerne, at der er tale om væsentlige mangler og køber inden rimelig tid har reklameret til dig vedrørende disse mangler.
Hvis der i prisen er taget højde for disse mangler, mener jeg ikke du bør være urolig – idet der dermed er aftalt at køber selv skal få disse mangler udbedret for egen regning og risiko.

Uanset hvad må jeg nok råde dig til at få din sag vurderet af en advokat, idet der kan være særlige forhold som gør sig gældende i den konkrete sag.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 44 53 75
Email: rnil@advodan.dk  | www.advodan.dk/holbaek 
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.