Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Efterfølgende installation af radiator og el-tavle

Jeg har 2 spørgsmål jeg håber du vil være behjælpligt med at svare. 1. Hele vores ejendom har fjernvarme undtaget et værelse som tidligere blev fremlejet. Dette værelse blev så købt af en af andelshaverne og integrerede med deres lejelighed. De har siden solgt deres lejelighed – de nye andelshavere ønsker nu at der indstalleres en radiatorer i omtalt værelse. Hvem skal dække udgifter til installationen, de nye andelshavere eller foreningen ? 2.Vi er en forening med 8 lejeligheder. De 2 af lejelighederne har ikke en hovedafbryder kontakt på deres el-tavle. Mit spørgsmål er om det er lovpligtigt med en en sådan kontakt ? Vores hus er fra 1907 – hvis det skullle have nogen betydning. Skal foreningen betale for etableringen eller skal den enkelte andelshavere ?
Ejerforeningsnavn: A/B Rodosvej 66
Navn: Richard Larsen

Vores svar fra

Kære Richard Larsen
Hvorvidt foreningen skal betale for radiatoren afhænger af vedtægterne og af hvorvidt der er taget stilling til hvorvidt radiatoren er en del af den fællesforsyningsledning eller ej. Forening skal tage stilling til dette således at der ligger en beslutning. Selve udvidelse af fjervarmeanlægget er et foreningsanliggende med mindre der klart i vedtægterne står noget andet – fjernvarmen er fælles, en radiator vil kunne betragtes som individuel forbedring.

Såfremt der er rørt ved elinstallationerne skal der sættes et hpfi-relæ op. Dette er en forbedring hvorfor det er andelshaver der skal betale. Flere foreninger vælger altid at opsætte relæet ved salg og så opkræve køber for forbedringen. Derved sker der en opdatering af elen i den enkelte lejlighed uden omkostning for foreningen.

Håber du kan bruge svarene.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef

DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.