Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

edslag i andelspris, gave og skat

Hej Der var for nylig en der spurgte Advokat Henning Petersen fra Helsingør advokater omkring bytte af andelslejligheder og om man i den forbindelse kunne give et nedslag.

Vores svar fra

et var: ”Et bytte er to salg, som kan gennemføres til værdier der er lavere en den maksimalt mulige( gælder for begge lejligheder ).Det står en sælger frit at sælge til en lavere værdi end den maksimalt mulige.Hvis den samlede værdi af det der gives i bytte overstiger den maksimale andelsværdi er der tale om ulovlig overpris. Men hvorfor reducere salgssummerne i et bytte ? Salgssummen er skattefri.” Hvorfor reducere salgssummen spørger Henning Petersen? Det kan jeg da godt svare på. Det er selvfølgelig for at kunne minimere det lån og dermed renter de to andelshavere hver i sær får ved at skulle låne det fulde beløb i banken. Min egen situation: Jeg ønsker at bytte med min søster. Hun har en andelslejlighed, der er vurderet til 850.000 og jeg har en der er vurderet til 1.3 mio. Vi ønsker at bytte, men ved at vi begge giver 800.000 i nedslag. Dvs. jeg overtager hendes lejlighed til 50.000 og hun min for 500.000 kr., ikke sandt? Da der er tale om 2 handler, som ikke umiddelbart er koblet sammen i ét juridisk overdragelsesdokument, så kan jo risikere at SKAT betragter nedslaget som en gave, som begge skal betale gaveafgift af, eller værre indkomstskat af. Det ville jo være meget ærgerligt. Dvs. hvornår er en gave en gave? Vil SKAT se det som 2 isolerede gaver, eller som en 2 handler med 2 tilsvarende modydelser og dermed måske ikke en gave? Derfor vil jeg høre om hvorvidt et sådan nedslag kan gøres uden skattemæssige konsekvenser eller om man er tvunget til at låne det fulde beløb i banken, og dermed pådrages ekstra renter? Logisk burde man kunne gøre det, for hvad har SKAT ud af at man er tvunget til at bruge banken? På den anden side er det også underligt at et bytte ikke foretages i et samlet dokument, hvor den ene part blot indskyder sin lejlighed.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.