Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Drastisk nedgang for foreningen

Jeg bor i en andelsbolig, 65 kvm2, og købte den i december 2007 til 409.000 kr + forbedringer. På det tidspunkt var andelskronen 6000 kr pr. kvm2 og steg efter 9 mdr. til 9000 kr pr. kvm2. Foreningen blev stiftet i år 2000 mener jeg, og skylder 166 mill. der dengang også blev stiftet på baggrund af boligadministratorernes indvirken. Nu skriver andelsforeningen at de vil stemme om at hæve huslejen med 8% (3% af allerede nævnt hævelse + 5% yderligere) fordi økonomien er så dårlig. Vi har fået udskudt vinduesudskiftning pga. kreditforeningen og det vi skylder der, så der er heller ingen penge til forbedringer af ejendommene. De vil også yderligere sætte andelskronen ned til 235 kr. pr. kvm2. Mine spørgsmål er så; Kan man bare sætte andelskronen uden at have talt med andelshaverne? Skal jeg regne med at jeg nok skal ham jeg købte lejligheden af (jeg er 2.gangs køber) da boligadministratorerne formentlig har oversolgt boligerne i sin tid? Har i nogle råd til hvordan jeg angriber denne situation til vores informationsmøde d.11/11?

Vores svar fra

 
Der må være flere andelshavere der har problemer med at have købt for dyrt. I bør samlet henvende jer til en advokat med dette speciale.
 
Nedsættelse af andelskonen og forhøjelse af boligafgiften skal vedtages på en generalforsamling.
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.