Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Drastisk nedgang for foreningen – kan de sænke andelskronen?

Jeg bor i en andelsbolig, 65 kvm2, og købte den i december 2007 til 409.000 kr + forbedringer. På det tidspunkt var andelskronen 6000 kr pr. kvm2 og steg efter 9 mdr. til 9000 kr pr. kvm2. Foreningen blev stiftet i år 2000 mener jeg, og skylder 166 mill. der dengang også blev stiftet på baggrund af boligadministratorernes indvirken. Nu skriver andelsforeningen at de vil stemme om at hæve huslejen med 8% (3% af allerede nævnt hævelse + 5% yderligere) fordi økonomien er så dårlig. Vi har fået udskudt vinduesudskiftning pga. kreditforeningen og det vi skylder der, så der er heller ingen penge til forbedringer af ejendommene. De vil også yderligere sætte andelskronen ned til 235 kr. pr. kvm2. Mine spørgsmål er så; Kan man bare sætte andelskronen uden at have talt med andelshaverne? Skal jeg regne med at jeg nok skal ham jeg købte lejligheden af (jeg er 2.gangs køber) da boligadministratorerne formentlig har oversolgt boligerne i sin tid? Har i nogle råd til hvordan jeg angriber denne situation til vores informationsmøde d.11/11?

Vores svar fra

Det er generalforsamlingen og kun denne som vedtager værdien af andelskronen og det skal selvfølgelig ske i overensstemmelse med bestemmelserne i andelsboligloven.

Jeg forstår ikke det der anføres med den du købte af,så der kan jeg ikke svare.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.