Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Dokumenter

I forbindelse med køb af andelsbolig til vores yngste søn, vil vi gerne have oplyst hvilke dokumenter vi har krav på at få udleveret fra andelsforeningen.

Vores svar fra

Andelsboligforeningslovens § 6 stiller krav om, at enhver køber inden købet skal have udleveret følgende: et eksemplar af andelsboligforeningens vedtægter, andelsboligforeningens seneste årsregnskab og budget samt en opstilling af, hvorledes prisen beregnes, med specifikation af prisen for andelen, udførte forbedringer og inventar.

Desuden skal køberen have oplysning om fortrydelsesret og en energimærkerapport.

Men som køber bør man desuden som minimum kræve, at der udleveres generalforsamlingsreferater fra det seneste år eller to samt en kopi af en eventuel vedligeholdelsesplan for foreningens bygninger (hvis foreningen har fået lavet en sådan – det er ikke pligtmæssigt) samt husorden. Desuden ville jeg bede om en tingbogsudskrift på foreningens hovedejendom (for at se efter eventuelle belastende servitutter) samt en udskrift fra andelsboligbogen for at sikre, at den konkrete andel ikke er overbelånt.

Der kan sagtens være øvrige dokumenter, som det kan være relevant at bede om, det afhænger af boligens og foreningens nærmere karakter.

ADVODAN Glostrup
Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.