Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Dokumentation af forbedringer ved salg af hele andelsforeningen

Vi har pr. 01.01.2011 solgt vores ejendom og dermed opløst vores andelsforening. I vores vedtægter har vi bestemt at overskudsfordelingen er bestemt af de forbedringer som er lavet i de enkelte lejligheder, således at den enkelte andelshaver får dækket det beløb ind, som er brugt til forbedringerne. Der er nu blevet afkrævet dokumentation i form af kvitteringer for disse forbedringer og jeg er i den situation at jeg desværre ikke har alle disse kvitteringer længere. Er dokumentation i form af før og efter billeder af lejligheden ikke gyldig i sådan en situation ??? Vores advokat henviser til at kvitteringerne skal foreligge iht en eller anden lov vedrørende overskudsfordeling, men jeg kan ikke finde en sådan lov. Ligeledes er ejendommen solgt med alle hvidevarer, køleskab, komfur, opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler, hvilket der også skal vises kvitteringer på. Som jeg har forstået det, nedskrives det beløb man får for de indsatte hvidevarer ligeledes iht en eller anden lov. Kan du hjælpe mig lidt her, specielt med hensyn til de udførte forbedringer.

Vores svar fra

Der er faste regler for hvorledes forbedringer nedskrives værdimæssigt. ABF har udgivet en sådan håndbog.

Det afgørende må være, at I kan bevise hvilke forbedringer I har lavet/fået udført. Disse forbedringer vil da kunne vurderes af en vurderingsmand på sædvanlig vis.

Med venlig hilsen 
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.