Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Dødsfald

Jeg sidder i bestyrelsen for vores andelsforening, og vi vil gerne vide hvordan vi skal forholde os til at en af vores andelshavere er afgået ved døden, og lejligheden derfor (formentlig) skal overtages af beboerens søn. Beboeren døde i januar, og vi ved at sagen ligger i skifteretten, da beboeren havde lån i lejligheden. Sønnen ikke har kunne fortælle os noget som helst andet end at sagen ligger hos skifteretten, og vi er blevet kontaktet af hans sagsbehandler hos de sociale myndigheder hos kommunen, der ville høre om sønnens mulighed for at overtage lejligheden. Vores spørgsmål er hvordan vi skal forholde os i denne sag. Fx om vi skal foretage os noget aktivt eller om vi blot skal vente på at høre fra skifteretten. Sagsbehandleren har sørget for at vi modtager husleje hver måned.

Vores svar fra

For det første skal I have et stykke papir på, hvem der er, som kan tegne dødsboet formelt set. Skifteretten udsteder som oftest en skifteretsattest , hvoraf dette fremgår. Så ved I hvem i må og kan lave aftaler og salg/overtagelse med.

Hvis I gerne vil have sønnen ind, og såfremt det ikke strider med venteliste m.v. – ser jeg ikke noget til hinder for, at I beder administrator om at iværksætte en sædvanlig overdragelsesprocedure i denne situation med dødsboet som sælger og sønnen som køber. Men det lyder som om sønnen skal have lidt hjælp på det lavpraktiske plan til at komme videre.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 46 14 50 20 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.