Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Dødsbo/manglende betaling

Snart er det et års dagen, hvor en af vore boliger overgik til bobestyrer. Boligen er blevet sat til slag via en ejendomsmægler. Udbudsprisen for boligen har fra starten været fastsat ualmindelig højt i forhold til området og markedet for boliger. Derfor har der heller ikke været interesserede købere. Bobestyreren er blevet gjort opmærksom på den uheldige udbudspris, men intet er ændret. Vi har som forening brug for den manglende boligafgift, (snart 1 års boligqafgift). Det kan blive nødvendig med en eksklusion.
Er der en bestemt procedure herfor og hvad skal bestyrelsen være særlig opmærksom på? Kan bobestyreren gøre krav på vederlag fra foreningen? Er det helt ok, at foreningen forsøger at sælge boligen til dagsprisen via en ejendomsmægler.

Vores svar fra

I bør skrive til bobestyrer og forlange boligafgiften betalt tillige med renter og gebyrer.

Hvis bobestyrer ikke har noget at betale med, løser det ikke umiddelbart problemet, men I sikrer jer forrentning, der kan betale jeres renteudgift til banken.

Bobestyrer kan – som han har gjort – vælge at sælge gennem ejendomsmægler. Lykkes det ikke, kan han vælge et tvangssalg, og som led heri betales foreningens tilgodehavende, hvis der vel at mærke bliver dækning.

Han kan også vælge at opgive andelen, og så må foreningen få det bedste ud af situationen.

I jeres situation er der gået lang tid. Hvis I vurderer, at der efterhånden er gået så lang tid, at jeres krav kommer i farezonen, bør I tage skridt til eksklusion.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.