Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Dobbelt huslejestigning

Vores andelsforening har haft et tagprojekt kørende i et par år. Udskiftning af tag, ny facade, og nybyggede taglejl. Beregninger i starten gjorde at foreningen satsede på at de penge projektet kostede ville komme hjem når de nye lejl løbende blev solgt. Men så kom krisen, og ja ca, halvdelen af husene (5 stk) blev helt færdige, ét står stadig uden tag. Foreningen skylder nu 35 mio, og vi skal til ex-ordinærgen.fors hvor der skal stemmes om hvilken ny lånetype der skal tages for at gøre projektet færdigt osv. Mit spørgsmål er så om de kan tillade sig pr 1-9-09 at hæve huslejen med 72% og derefter i år 2010 yderligere 18% til Juli.? I oplægget til generalforsamlingen den 20-9 er der tre lånetyper der skal stemmes om, men der er intet nævnt om at man kan stemme nej til færdiggørelse af tagprojektet for de resterende 5 boligblokke og stoppe mens legen er god, valget står kun mellem de forskellige lån. Jeg har ofte hørt om huslejestigninger pga forbedringer osv. men at stige det dobbelte, fordi en bestyrelse ikke har været helt vågne, og stoppe i tide, og når man samtidig ikke engang er halvt færdig synes jeg lyder ret grotesk. Nu er jeg ikke den der sidder værst i det. Jeg har en lille lejl på 54 kvm, er 30 år og har et godt job, men ikke alle er lige heldige, arbejdsløse, pensionister osv. Vi føler os jo en smule taget et vist sted. Først stemmer vi nej til nye tage, og så bliver det alligel trumfet igennem, og så skal vi alligevel betale regningen, og har vi fået tag på,.. Næh, men i skal betale alligevel. Jeg ved godt det er en del af demokratiet, men er der ikke grænser for hva en forening kan tillade sig rent økonomisk? 

Vores svar fra

 
 
Kære Spørger,
 
 
Nej, der er ikke noget loft over boligydelsen.
 
Det afhænger af, hvad generalforsamlingen beslutter.
 
Generalforsamlingen kan også beslutte at sætte sagen i bero.
 
Jeg ved dog ikke om I har indgået aftaler med entreprenører m.v. allerede.
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.