Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Dispensation af hund

Jeg vil gerne høre om det ikke altid er muligt at søge dispensation om 1 lille hund i en andelsforening og hvordan det i såfald gøres korrekt? Skal alle medlemmer af foreningen spørges eller er det kun bestyrelsen der tager stilling til det? Vi har en meget lille forening på 14 lejligheder. Findes der en korrekt fremgangsmåde? og hvad kan bestyrelsen begrunde et nej med? 

Vores svar fra

Det er foreningen der fastsætter reglerne herom. Du skal altså undersøge din vedtægt og husorden for om muligt at finde svaret på dine spørgsmål.
Hvis der intet står skal du ansøge bestyrelsen, eventuelt med en liste over de beboere der  vil tilslutte sig at du får lov til at holde den lille hund. Hvis du orker det er det en god ide at stemme dørklokker i  opgangen/ne . Hvis din hund måtte være til gene for naboerne, kan tilladelsen være betinget, således at du skal efterkomme et påbud fra bestyrelsen om at bortskaffe hunden. Hunde der ikke er trygge eller som efterlades alene hjemme, er ofte til gene med vedvarende gøen mv. Du skal derfor nøje overveje fordele og ulemper ved at få ansvaret for en hund.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.