Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Kan jeg lave en klausul om at få betalt difference ved videresalg af andel?

Hej Har fået afslag af min andelsbolig forening på at fremleje min andel til min søster, men må gerne sælge den til hende. Vil jeg kunne lave en klausul- eller hvad nu sådan noget må hedde, som siger, at hun skal betale mig den differense som andelen vil koste efter to år? Altså hvis jeg solgte den til hende idag for 200.000 og den så om 2 år med valuarvurdering og gårdsammenlægning koster 400.000, vil kunne sige, at hun derved skal betale mig 200.000. Evt indføre at det skal betales når hun sælger.

Vores svar fra

Hej
Nej det kan du ikke betinge dig.Ved overdragelsen bliver andelen hendes og hvis i indbyrdes bliver enige om at hun, efterfølgende, skal afregnes et beløb til dig, vil du have opnået en overpris i f t hvad prisen retteligt er på overdragelsestidspunktet. Og dette er ulovligt med risiko for at hun mister retten til boligen/ekskluderes af foreningen.
Du kan formentlig betinge dig at hun, hvis hun vil sælger, primært skal søge at få dig  godkendt som køber og der er jo intet der forbyder at hun i denne situation(og altså på dette tidspunkt) sælger til under andelsprisen.Men det må altså ikke  på forhånd være aftalt at du skal  afregnes et beløb som afspejler en eventuel værdistigning.Det er ulæovlig overpris.
mvh Henning Petersen
advokat
Advodan

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.