Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Depositum ved fremleje

Jeg har fra 01.05.2011 fremlejet et værelse i min andelsbolig. Lejekontrakten løber til 01.01.2012 og jeg har givet lejer besked om dette i 01.11.2011. Men dagen er nu den at lejer ikke vil fraflytte uden sit depostium og dette vil denne have 28.12.2011. Men hvilken sikkerhed har jeg så for at der ikke er nogen fejl og mangler som skal dækkes af depositum hvis dette er tilfældet.

Vores svar fra

For fremlejeforholdet gælder lejelovens bestemmelser. Depositum står til sikkerhed for lejers forpligtelser, og disse kan først gøres op, når fraflytning er sket. Der bør i denne forbindelse gennemføres et fraflytningssyn.

Hvis sagen skal sættes på spidsen, er du nødt til at afvente lejemålets udløb og herefter begære lejer udsat ved fogedens hjælp. Først herefter kan dit krav opgøres og modregnes i depositum.

I bør indgå en praktisk løsning. Det kan være, at lejer fraflytter den 28. december, at I samtidig afholder flyttesyn, og at du samtidig udbetaler depositum, såfremt værelset efterlades i aftalt stand.

Kan det ikke lade sig gøre, kan der måske etableres en løsning, hvor depositum deponeres i lejers bank.

Men alle de historier, der er, om at lejere bliver snydt, er der ikke noget at sige til, at lejer er påpasselig. På den anden side er der jo en grund til, at du har forlangt depositum.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.