Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Deling af andelsbo #2

Min kæreste og jeg har sammen købt en andelsbolig, men er nu gået fra hinanden. Siden vi købte lejligheden er andelsværdien faldet. Vi ejer den 50-50. Og er ikke gift. I forbindelse med deling af andelsboligen har jeg en række spørgsmål. 1) Lånet er en andels-kassekredit hos Nykredit. Jeg har som den eneste skudt et større beløb ind i lejligheden. Vil det rent juridisk være ‘mine’ penge ved evt. salg? Kan hun ‘gøre krav’ på en del af dem? 2) Vi vil begge gerne sælge. Men er salgsprisen for lav vil hun gerne købe den. Således til marginalt mere end et evt. bud. Vil jeg være ‘tvunget’ til at sælge til hende så? Altså; har jeg ret til kun at ville sælge til tredjepart? 3) Er der en ‘juridisk’ procedure for salg til den ene part hvis ikke vi kan blive enige om en overdragelsespris? Hun mener at man skal have x antal ejendomsmæglere ud og vurdere den ‘nuværende’ værdi og fra gennemsnittet fratrække salær (60.000 kr.) hvis man skal finde den værdi som hun skal overtage de for.

Vores svar fra

Hvis du kan bevise at du har skudt flere penge ind i lekligheden og I ikke har fælles økonomi bør du kunne trække beløbet ud forlods. Du burde dog have sikret dig med en samejekontrakt. Det kan dog komme an på jeres forudsætninger da I købte andelen. I har begge to lige meget ret til lejligheden. Hvis ikke I kan opnå etacceptabelt bud fra 3. mand kan I hver især byde på lejligheden og den der byder højest køber lejligheden. Proceduren bør være en lukket budrunde eller auktion via en advokat.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.