Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Datter køber Fars andelslejlighed og de bor sammen i den

Situationen kort: En indehaver af andelsbolig har overtaget lejligheden efter sin afdøde hustru. De har boet sammen i den siden konen arvede den for ca. to år siden. Nu er hustruen død, og deres fælles datter, som er voksen, har aftalt med Faderen, at hun flytter ind således, at de begge har lejligheden som folkeregisteradresse. De vil altså være samboende. Det er nedskrevet og bevidnet, at datteren efter Faderens død skal bebo lejligheden som ny andelshaver. Foreningen er bekendt med og har godkendt denne aftale. Mit spørgsmål lyder således: Kan datteren allerede nu overtage andelslejligheden som ejer og så bo sammen med sin far? Kan de eje den i lige sameje?

Vores svar fra

Tak for dit spørgsmål! 
Besvarelsen beror på indholdet i jeres vedtægter, idet der typisk er særskilt bestemmelse om til hvem der kan sælges eller overdrages. Så svaret er er JA, medmindre jeres vedtægter tilsiger noget andet.

Med venlig hilsen
Eske Hald
Advokat

Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte
Solbjergvej 3
2000 Frederiksberg
Tlf. 38 16 06 16 eh@takovda.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.