Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Cvr. nr

Vi er en lille andelsboligforening med to andele. Vi er to, der deler et byggeforeningshus på 120 kvm. Det er altså ikke en traditionel andelsboligforening i en stor ejendom. Vi har nu fået et brev fra Københavns Kommune, hvor vi anmodes om at blive registreret i CVR registret, da det fremgår af § 1 i bekendtgørelse nr 1491 af 15. dec. 2009. Er det virkelig rigtigt at det er lovpligtigt, også for små andelsforeninger? Jeg kan ikke lige tyde lovteksten i den retning. Der står nogle undtagelser for små andelsboligforeninger. 

Vores svar fra

 
Entydigt svar kan ikke gives uden kendskab til det konkrete brevs indhold, samt foreningens virke i øvrigt.

Det relevante regelsæt er selskabsskattelovens § 1, stk. 6, hvoraf følger af andelsboligforeninger er selskabsskattepligtige, hvis de driver erhvervsmæssig virksomhed – typisk ved udlejning.

Hvis jeres forening ikke befatter sig med dette er den ikke pligtig at registrere sig i CVR. Det er imidlertid praktisk at lade sig registrere, da dette eksempelvis er en forudsætning for tinglysningsmæssige ekspeditioner.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.