Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Carporte

For fem år siden købte vi bolig som var under opbygning. Vi søgte om at få bygget carport og dette blev godkendt. Den blev bygget et halvt år senere. Ikke alle andelshavere ønskede carport, men fik tilbud.. Byggefirmaet gik kort efter konkurs og vi andelshavere som havde fået bygget carporte fik aldrig en regning. men har dog haft den “risiko” at regning kunne komme. Nu er de fem år gået. Nu skal disse carporte tilhøre foreningen og os der bestilte dengang, skal nu til at betale leje af “egen” carport og den må ikke følge bolig ved salg. Jeg synes det er helt ok at vi ikke kan sælge carporten, men råderetten skal da følge vores bolig ved evt salg af bolig? Det var netop det, vi så som en værdi, da vi besluttede at tilkøbe carport. Jeg føler vi står i en rigtig kedelig situation nu! Nu vil alle have en gratis carport????? Hvad gør vi? Håber i kan give os et forslag? Jeg vil gerne betale for et svar?

Vores svar fra

Det er ikke klart for mig, hvem der ejer carportene. Hvis det er andelsboligforeningen, beslutter den, hvem der skal disponere over carportene. Hvis det er den enkelte andelshaver, er der tale om individuelle forbedringer, som følger andelen.

For at afgøre om det er foreningen, der ejer carportene, må I igennem en granskning af omstændighederne ved købet. Det kan være, at der står noget i gamle referater, eller i byggetilladelsen. Hvor kom tilbuddet om carport fra?

Hvis konklusionen bliver, at carportene tilhører andelsboligforeningen, må I gennemgå vedtægter og referater for at finde ud af, om carportene ”tilhører” andelshavere på lige fod med andelene. Meget taler herfor, men imod taler, at carportbrugerne ikke har betalt mere end øvrige andelshavere. En rimelig løsning kan være, at nuværende carportejere disponerer indtil ejerskifte, at der efter ejerskifte betales leje/boligafgift af carportene. Beløbet kan beregnes ved at se på restlevetid, anskaffelsesudgift og årlige vedligeholdelsesudgifter.

I bør træffe beslutning på generalforsamling, så der ikke er tvivl fremover.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 96 31 33 60 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)

Direkte tlf. 96 31 33 60

E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.