Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Bytte lejlighed

Hej! Jeg har en andelsbolig og min mor har en lejelejlighed. Af personlige årsager er min mor ikke så glad for at bo i den opgang, som hun bor i, og vi har derfor overvejet, at jeg overtager/flytter ind i hendes lejlighed og hun kan flytte ind i min lejlighed. Og vi er selvfølgelig indforstået med, at der nok vil være administrationsomkostninger m.m. Mit spørgsmål er så, om det juridisk kan lade sig gøre, at hendes lejlighed bliver lavet om til en andelsbolig i mit navn, hvorimod min lejlighed bliver lavet om til en lejebolig i min mors navn, så vi fortsætter på samme måde, som vi altid har gjort, dog bare, at vi har byttet lejligheder. Jeg har dog forhørt mig hos vores advokat til andelsboligforeningen, og han har sagt, at det teknisk godt kan lade sig gøre, men han videresender forespørgslen til bestyrelsen. Kan bestyrelsen evt. tillade sig at sige NEJ til dette, selvom vedtægterne ikke omtaler sådan en problemstilling. Det betyder enorm meget for min mor og jeg, hvis det kan lade sig gøre.

Vores svar fra

Jeg har forstået, at du og din mor bor i samme ejendom. Formelt set – og afhængigt af indholdet af vedtægterne som du bør kontrollere – vil den beskrevne konstruktion skulle bringes op på en generalforsamling. Beslutning om godkendelse af konstruktionen, vil normalt skulle træffes med kvalificeret flertal.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.