Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Bytte andelslejlighed.

Jeg har et spørgsmål vedr. bytning af 2 andelslejligheder. Jed besidder en lejlighed, som jeg gerne vil bytte med min søn, som også besidder en andelslejlighed. Jeg har fra min administation fået at vide, at loven siger, at min søn skal indbetale hele købssummen til administrationen ( ca. 1,1 million ) Sønnens andelsforening har generalforsamling i maj måned og værdiansættelsen for hans lejlighed vil nok ligge mellem 1,3 og 1,5 million. Hvis lovgivningen siger at jeg også skal indbetale hele beløbet, vil det sige, at vi skal ud og låne ca. 2,5 millioner kroner. Der er ingen af os der har optaget lån i lejlighederne. Er der mulighed for andre løsninger på sådan en sag, da jeg synes det er fuldstændigt vanvid, at vi skal betale renter af sådan et lån, for at administrationen så kan få en renteindtægt. Jeg kan godt forstå at administrationen skal have et rimeligt beløb, til dækning af uforudsete udgifter, meeee n ? Håber i kan hjælpe mig og håber især, at der findes alternative løsninger. Med venlig hilsen Bo Jørgensen.
Foreningsnavn: A/B Enghavegården
Navn: Bo Jørgensen

Vores svar fra

Kære  Bo Jørgensen
Et bytte er blot et salg hvor sælger bestemmer hvem der overtager andelen. Andelsboliglovens § 6 siger at købesummen skal indbetales til foreningens konto som efter fredrag af foreningen tilgodehavende udbetaler til sælger, der er altså ikke anden mulighed end at I låner penge således son loven er.

Held og lykke

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.