Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Bytte andel

Kære Eksperpanel, Vi er en børnefamilie der ønsker at bytte vores lejlighed med en der ligger i et knapt så belastet miljø som ydre nørrebro. Iflg. ejemdomsadministratoren kan man ikke bytte sin andel hvis det ikke står beskrevet i vedtægtene. Kan det passe ? Hvordan kunne man eventuel stykke sådan en paragraf sammen der beskriver bytte af andelen ? Findes der andelsfoeninger uden ventelister ? vi overvejer nemlig kraftig at fremlægge forslag om at kunne bytte sin andal eller at at man helt fjerner ventlisten. Er det muligt ? Med venlig hilsen Emil,Mette & Ida
Ejerforeningsnavn: Esromgade 22-24
Navn: Emil

Vores svar fra

Kære Emil
Medlemskab af en andelsboligforening er indgåelse i et sameje om ejendommen, således at ejerne har eksklusiv råderet til hver deres egen andelsbolig. Hvis der ikke står noget i jeres vedtægter om bytteret har du ikke et krav på at kunne bytte din lejlighed bort. Du må prøve at få vedtægterne ændret på en generalforsamling,men det kan blive svært.
Mvh
Henning Petersen
advokat
Advodan Helsingør.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.