Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Bytte af lejlighed

Der er nu opstået den situation at to af andelsejere vil bytte deres lejligheder. Vi er i familie (farmor og barnebarn). Vi bor begge i foreningen i hver vores lejlighed. Vi har ikke noget stående i vores vedtægter herom – kun i forbindelse med salg. Jeg vil ikke kontakte min administrator Kuben om dette lige med det samme, da de jo tjener deres penge, blandt andet på, når vi sælger vores lejligheder. Derfor vil jeg være bange for, kun at få det råd fra Kuben, at der skal ske et salg. Bestyrelsen har ikke noget i mod at der byttes uden det koster noget for de to andelshavere – og der selvfølgelig bliver dannet en praksis efter dette i foreningen. Men vi er bange for med hensyn til det juridiske aspekt og evt. med kreditorer mv., at der skal ske et vanligt salg – så overdragelsen af lejlighederne kan ske helt korrekt. Det er jo også i vores egen egen interesse. Men hører gerne din vurdering og erfaring herom. 

Vores svar fra

I bør naturligvis først sikre jer, at I har ret til at bytte, hvilket typisk vil fremgår af overdragelsesbestemmelsen/salgsbestemmelsen i jeres vedtægter.

Det er også min vurdering, at byttet formelt set bør foretages som en almindelig overdragelse.

Held og lykke med byttet!

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.