Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Bytte af andelslejlighed

Jeg har en drøm om at bytte min lille andel til en større. Den andel jeg har interesse i, er vurderet til 1.7 mill. kr. Min egen andel tror jeg har en værdi af ca. 880.000 kr. Så vil jeg høre om det er muligt og lovligt, at bytte over, således at jeg kun betaler differencen, dvs. 820.000 kr. Derudover, har vedkommende som jeg gerne vil bytte med, sagt at hun gerne vil gå ned i pris til 1.280.000 kr., såfremt jeg går ned til 500.000 kr. Kan vi så stadig “nøjes” med at betale denne difference på kr. 780.000 kr.? – og er det lovligt at handle på den måde?

Vores svar fra

Ja, det er lovligt at handle på denne måde. I kan frit aftale købesummerne – bare de ikke overstiger maksimalprisen for andelene.

Noget andet er, at vedtægterne skal give jer mulighed for at bytte. Det er ikke i alle foreninger at denne mulighed er til stede.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.