Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Bytning af lejligheder

Jeg er af 2 andelshavere(mormor & barnebarn) blevet spurgt om de må bytte bolig. Lejlighederne er af har samme andelsværdi, og de ønsker derfor ikke noget økonomisk mellemværende. Jeg ved der er taget pant i den ene lejlighed, men da de allerede har talt med banken, har de oplyst mig at banken har givet udtryk for at de bare kan flytte pantet. Jeg mener at vi som bestyrelse er nødsaget til at betragte sagen som køb/salg af de 2 lejligheder, og derfor er nødt til at vurderer og udfører el- og vvs tjek som vi gør ved almindelige salg. Dette mener andelshaverne er at påfører dem en unødig udgift ved bytningen. Samtidig mener de at vi i bestyrelsen bare skal udstede 2 nye andelsbeviser. Jeg har fortalt dem at jeg er nødt til at undersøge sagen da jeg er i tvivl om gældende love og regler på dette område. Kan i give et løsnings forslag, som jeg kan vidergive til andelshaverne.
Foreningsnavn: A/B Aabo
Navn: Nina Sander

Vores svar fra

Kære Nina Sander
Der skal gennemføres to flytteprocedurer med alt hvad dertil hører af formalia, check mv. De allerede udstedte andelsbeviser skal påtegnes de nye forhold og der skal oprettes købsaftaler på begge lejligheder, som underskrives af parterne og tiltrædes af bestyrelsen.
mvh
henning petersen
advokat
advodan helsingør.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.