Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Buffer?

Hej, 1) Vi er netop overgået til valuarvurdering. Vi har en bestyrelse som er meget imod dette princip, da flere af dem sværger til andelstanken. I forbindelse med at vi er overgået til valuarvurdering har de foreslået, at vi skal have en buffer på 10%, forstået på den måde, at foreningens formue nedsættes med 10%, før andelskronen beregnes. Begrundelsen er, at bufferen skal bruges til fremtidig vedligeholdelse. Da vi brugte den offentlige ejendomsvurdering havde vi en buffer på ca. 3,7 mio. (den offentlige vurdering var ca. DKK 73 mio. pr. 1 okt. 04). Jeg er uddannet revisor og kan ikke forstå, at det overhovedet er nødvendigt, at anvende en buffer. Jeg vil mene, at fremtidig vedligeholdelse vil medfører et underskud i foreningens regnskab, som vil reflekterer sig på egenkapitalen og dermed andelskronen, når andelskronen næste gang gøres op. Jeg kan derfor ikke forstå hvad formålet med en buffer skulle være. Hvad er praksis? Hvad gør andre andelsforeninger? 2) Vi har fået foretaget en valuarvurdering, som lå væsentligt under hvad vi forventede. Faktisk medførte det kun en 15% stigning i forhold til den offentlige vurdering pr. 1 oktober 2004. For, at bevise, at noget måtte være galt tog vi kontakt til andre valuarer, som bekræftede, at vurderingen lå langt under hvad de ville vurderer ejendommen til. Vi kontaktede også SKAT, for at få et ca. tal for hvor stor stigningen i den offentlige vurdering ville være, når vurderingen offentliggøres pr. 1. marts 2007. Vi fik pr. mail oplyst, at ejendomme på Østerbro ville være ca. 2,5 gange højere i værdi i forhold til den offentlige ejendomsvurdering 1. oktober 2004. Det vil sige, at vi i følge SKAT’s udsagn kan forvente en ca. 150% stigning hvilket vil sige, at vores ejendom vil stige fra DKK 73 mio. til ca. DKK 180 mio. Den vurdering vi havde fået foretaget af en valuar i sidste måned var på DKK 84 mio. Såfremt det viser sig, at den offentlige vurdering stiger så meget som SKAT hævder, hv ordan vil valuarer forholde sig hertil? Udfra andelshavers synspunkt vil det sandsynligvis betyde, at det bedre kan betale sig at følge den offentlige vurdering på kort sigt. Håber I kan hjælpe med venlig hilsen Jesper
Ejerforeningsnavn: Helenesminde
Navn: Jesper Dahlsgaard Petersen

Vores svar fra

Kære Jesper Dahlsgaard Petersen
Hvorvidt der laves en buffer eller ej er et spørgsmål som generalforsamlingen skal tage stilling til. Normalt råder såvel administratorer, revisorer, advokater og valuarer til at der foretages en eller anden form for hensættelse til fremtidig vedligeholdelse. Dette sikre at der forhåbentlig kan holdes en andelskrone der i hvert tilfælde ikke falder.

Hvorvidt niveauet på den offentlige vurdering holder ved vi jo først i slutningen af februar og hvordan  valuarerne vil reagere ved vi jo heller ikke nu, det vi ved er at sidst den offentlige vurdering kom var der flere ejendomme der valgte at benytte denne vurdering idet valuarvurderingen ikke kunne matche denne.

Jeg er ked af at jeg ikke kan give dig et mere præcist svar men når vi taler om valuarvurdering kontra offentligvurdering drejer det sig primært om holdninger. Jeg kan oplyse dig om mulig konsekvenser ved et valg men ikke sige om det ene er bedre end det andet.

Held og lykke.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.