Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Budgetteret underskud

Jeg står overfor måske at købe en andelslejlighed til 283.500,-.
3 spørgsmål: Foreningen kørte i 2011/11 med et budgetteret underskud på 318.000,- Er det almindeligt/problematisk? Den offentlige vurdering er faldet ½ mill., men andelskronen ej nedskrevet, er det et problem? Der er optaget et lån på godt 7 mill. i 2010/11 som afdragsfrit lån – er det et problem og kommer jeg så bare til at stige meget i husleje om 10 år?

Vores svar fra

Almindeligvis er det ikke et sundt tegn hvis foreningen budgetterer med underskud, specielt hvis det er noget der er foregået over flere år. Men hvis foreningen er en økonomisk sund andelsboligforening, som har gode lån og likvide midler til dækning af alle regninger, kan en sådan forening godt planlægge med et underskud i et enkelt år, når man vil vise i budgettet et vedtaget vedligeholdelsesarbejde, som dækkes af foreningens likvide midler – altså penge de har opsparet tidligere år.

Mht. andelskronen kan der være oprette en hensættelse eller en buffer, som kan tage højde for et evt. fald i den offentlige vurdering.

Når der er optaget et afdragsfrit lån, bliver afdragsfriheden besluttet ved optagelsen og den kan vare i op til 10 år. Når afdragsfriheden er udløbet vil foreningen skulle begynde at betale afdrag og såfremt der ikke er plads til denne stigning i ydelsen på lånet, så skal boligafgiften stige. Dog er der mange andre regnskabsmæssige faktorer der spiller ind ved afslutning af afdragsfrihed og derfor er ovenstående svar meget generelt. Jeg vil anbefale at du får noget til at hjælpe dig med at kigge på regnskabet for foreningen.

Anette Dyhl
Afdelingsdirektør
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.